Posted: Jun 07, 2010 2:13 pm
by MysteryTupperware
juːtoʊpiə wrote:
MysteryTupperware wrote:Uansett, ang. spørsmålet ditt: det er egentlig litt vanskelig å si, for til og med jeg sliter med å bruke 'noe/noen' riktig. Tror det er noe slikt som at 'noe' brukes om ikke-levende ting, mens 'noen' brukes om levende ting, men det er alltids unntak til regelen. (Klassisk unntak:"Jeg har noen oppgaver jeg må gjøre." >> "I've got some tasks I need to do.")

Fæn. Jeg hater unntak :argh:
Som du allerede veit er ikke jeg verdens beste lærer, så jeg oppfordrer deg sterkt til å ta det som du syns er vanskeligst dersom og når du bestemmer deg for å eventuelt studere/bo i Norge. Innvandrere får for eksempel gratisk norskkurs (tror jeg), mens internasjonale studenter ved UiO (University of Oslo) får norsktimer ved skolen. Har du bestemt/tenkt over hva du vil gjøre i fht. studier og/eller eventuelt å bosette deg i Norge? :)

Jeg vet ikke. NTNU gjør en et år norsk kurs før, men den ikke ha mange plasser. Jeg vet ikke om andre universitett- det er vanskelig å finne hva jeg behøver. Vet du hvordan den UiO kurs ville virke? Sikkert du ville ønske å lære norsk før du gjør kursen din? :scratch:

Uansett, jeg skal forsette se på :smile:

Jeg anbefaler UiO, har selv tenkt til å studere der etter jeg er ferdig med videregående skole. :D Skjekk ut denne siden, den forklarer det meste, skulle jeg tro: http://www.hf.uio.no/iln/studier/norskk ... index.html. Men det er jo litt av poenget med å være en internasjonal student i Norge; at du kan lære deg norsk mens du studerer her. :)